واژه های آسمانی، پیام های نورانی

واژه های آسمانی ؛راهی به سوی آرامش

درباره ما


******* آیا می دانید: شما می توانید در مدت زمانی محدود ، بایادگیری کمتر از 2 درصد از کلمات قرآن ، معنای 82 درصد از کلمات به کار رفته در قرآن را فرا بگیرید؟قرآن کریم در مجموع از 87419کلمه تشکیل یافته است.از میان این کلمات،1257کلمه،بیش از 7 باز تکرار شده اند که تحت عنوان((کلمات پرکاربرد))نام گذاری می شوند.از این تعداد، 120 کلمه ،کلماتی هستند که ما فارسی زبان ها معنای آن را می دانیم(کلماتی نظیر الله ،شیطان،جهنم و...)و 1137کلمه دیگر با انکه کمتر از دو درصد از حجم قرآن را تشکیل می دهند ولی با توجه به تکرار زیاد ، بیش از 82 درصد قرآن (71575کلمه)از این کلمات تشکیل یافته است.لذا شما با یادگیری این کلمات ،به راحتی اکثر کلمات به کار رفته در قرآن کریم را معنا نموده و با این کتاب آسمانی انس می گیرید. در این وبلاگ این کلمات را آموزش خواهیم داد. *********** ان شاء الله بتوانم با این موضوعات به دین مبین اسلام خدمت کرده باشم. اللهم صل علی محمد و آل محمد وعجل فرجهم

دانلود اپلیکشن اندروید

دانـلـود اپـليکيشن انـدرويـد

موضوعات مطالب

آموزش سبک زندگی اسلامی به کودکان
آموزش نرم افزار های تولید محتوا برای ساخت محتوای قرآنی
وصیت نامه
نرم افزار اندرویدی وبلاگ

فیلم ها و کلیپ های مذهبی

حضرت محمد (ص) از نگاه کودکان

احادیثی از پیامبر اکرم حضرت محمد (ص )

ورود حضرت رسول (ص) به مکه )

دعای حضرت مهدی صاحب الزمان (عج)

زیارت حضرت محمد (ص)

واژه های آسمانی ؛ پیام های نورانی

سایت های قرآنی

سایت رهبری - وبسایت ختم قرآن - شورای عالی قرآن - رادیو قرآن - نمایشگاه سیار قرآن - نور مبین - صلات

برچسب‌ها

اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَهِ بنِ الحَسَن صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی هَذِهِ السَّاعَهِ وَ فِی کُلِّ سَاعَهٍ وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناًحَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا
قرآن انلاین وب سایت ختم قرآن اهمیت فضای مجازی صراه مستقیم را در نماز جستجو کنید قرآن ، پرچم نجاتبخش ، كتاب عبرت و آموزش و بيان و تبيان است

به وبلاگ واژه های آسمانی ؛ پیام های نورانی خوش آمدید.مخاطبان اصلی ما والدین ، معلمان و دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی می باشند؛ از این که از تمامی بخش ها دیدن می نمایید متشکریم.

معصوم نهم :

حضرت موسی بن جعفر

نام مبارک : موسی

 

لقب معروف : کاظم

کنیه شریف : ابا ابراهیم

نام پدر : جعفر صادق

نام مادر : حمیده خاتون

محل ولادت : ابواء

تاریخ ولادت : هفتم صفر سال128هجری

محل شهادت :بغداد زندان هارون الرشید

تاریخ شهادت :25رجب سال 183 هجری

علت شهادت : خرمای زهر آلود

محل دفن : کاظمین

نام قاتل : هارون الرشید

مدت عمر :55سال

مدت امامت : 35سال

تعدادی از القاب آن حضرت:

کاظم ، ثقه ، عالم ، صابر ، امین

کنیه های آن حضرت :

ابا ابراهیم ، ابو الحسن ، ابو العلی ، ابو اسماعیل

 

همسران و فرزندان آن حضرت :

 

 

 

بنا به قول شیخ مفید ان حضرت دارای 37فرزند می باشد .18تن پسر و 19تن دختر .

 

 

 

پسران

 

 

 

1- امام علی بن موسی الرضا 2- ابراهیم 3- عباس 4- قاسم 

 

 

 

5- عبدالله  6- اسحاق 7- عبیدالله  8- زید 

 

 

 

9- حسن  10- فضل  11- اسماعیل  12- جعفر 

 

 

 

13- هارون  14- حسین  15- احمد  16- محمد 

 

 

 

17- حمزه 18- یحیی  19- عقیل  20- عبدالرحمان

 

 

 

دختران

 

 

 

1- خدیجه

2- ام فروه

3- ام ابیها

4- علیه

5- فاطمه کبری

6- فاطمه صغری

7- نزهیمه

8- کلثوم

9- ام کلثوم (زینب)

10- ام القاسم

11- حکیمه

12- رقیه صغری

13- ام وحیه

14- ام سلمه

15- ام جعفر

16- لبابه

17- اسماء

18- امامه

19- میمونه

 

 

 

 

 

 

 

 

شمه ای از فضایل آن حضرت :

 

 

 

اشاره: 25 رجب، سال‏روز شهادت مردی از سلسله راستین امامت و هدایت است که کمال عروج انسان را در شکوهی وصف‏ناپذیر در تاریخ پرواپیشگی ماندگار کرد و با رشادتی بی‏نظیر، به استبداد زمانه‏اش «نه» گفت و تا آنجا پیش رفت که رژیم طاغوتی هارون برای ادامه حیات ننگین خویش، مجبور شد آن مرد خدا را به شهادت برساند؛ چرا که همین «نه»، برای دستگاه خودکامه عباسی بسیار دشوار بود.
نفوذ معنوی، فضیلت بی‏کران، شخصیت ممتاز و تقوای شگفت، صفات ویژه‏ای بود که در وجود این امام راستین در اوج بود و عباسیان که خود از این صفات بی‏بهره بودند و این برجستگی‏ها، هر کدام موجب تحقیر شخصیت پوشالی آنها می‏شد، نمی‏توانستند وجود مبارک امام موسی کاظم علیه‏السلام را که یکی از نمونه‏های باارزش جانبازی و ایثار در راه پیشرفت آرمان‏های والای اسلامی بود، برتابند. از این رو، این سوره مهر و صبر را به شهادت رساندند.

 

 

 

در کنار پدر

 

 

 

بیست سال از عمر مبارک امام موسی کاظم علیه‏السلام در محضر پر فیض پدر بزرگوارش امام صادق علیه‏السلام سپری شد. ایشان در این دوران در کنار پدر، مانند ستاره در کنار ماه می‏درخشید. آن حضرت در کنار حوزه علمی پدر، به مقامی رسید که خود، مرجع دانش‏های گوناگون گردید و اسلام حقیقی را به ره‏پویان راه رستگاری نشان می‏داد.

 

 

 

ناخدای کشتی نجات

 

 

 

یکی از یاران امام صادق علیه‏السلام می‏گوید: در خدمت حضرت بودم که فرزندش موسی که کودکی خردسال بود، وارد شد. در این هنگام، امام صادق علیه‏السلام فرمود: «شما کشتی هستید و این کودک، ناخدای آن کشتی است.» در این تشبیه زیبا، پیامی ژرف نهفته است؛ یعنی همان‏گونه که ناخدای کشتی، کشتی را از بی‏راهه‏ها و امواج سهمگین دریا، به راه راست و ساحل نجات هدایت می‏کند، امام معصوم نیز در میان امت چنین نقشی بر عهده دارد. امام موسی کاظم علیه‏السلام در طول سال‏های امامت خود، این مسئولیت مهم الهی را به خوبی به انجام رسانید و پیروانش را به ساحل امن و امان الهی هدایت کرد.

 

 

 

منصب الهی

 

 

 

امامت و پیشوایی امت، منصبی الهی است که دارنده آن، سرپرستی امور دینی و دنیوی مردم را بر عهده دارد. این مقام، به دستور خداوند با تعیین و تصریح هر کدام از پیشوایان معصوم به فرد بعدی انتقال می‏یابد. مُفَضَّل بن عُمَر جُعفی، از بزرگان و دانشمندان شیعه در زمان امام صادق علیه‏السلام می‏گوید: از پیشگاه حضرت درخواست کردم که امام و حجت الهی پس از خود را به من معرفی کند. فرمود: «امام و حجت خدا پس از من، فرزندم موسی است که وارث من و آقای شیعیان است. من، تو و یارانت را به او توصیه می‏کنم».

 

 

 

فضیلت‏های اخلاقی
رسیدگی به محرومان

 

 

 

در سیره درس‏آموز امام موسی کاظم علیه‏السلام ، دل‏جویی از مستمندان و رسیدگی به وضع محرومان، جایگاه ویژه‏ای داشت. شیخ مفید در این باره می‏نویسد: «آن حضرت شبانه از نیازمندان و مستمندان دل‏جویی می‏کرد و کیسه پول و مواد غذایی را به خانه‏های آنان می‏برد و به صورتی در اختیار ایشان قرار می‏داد که گاه حتی خودشان هم نمی‏دانستند این کمک‏ها از کجا می‏رسد».

 

 

 

امر به معروف

 

 

 

روزی امام کاظم علیه‏السلام در بغداد از جلو خانه‏ای می‏گذشت که صدای ساز و آواز از آن به گوش می‏رسید. در این میان، کنیزی از خانه بیرون آمد تا خاکروبه را بیرون بریزد. امام به او فرمود: صاحب این خانه آزاد است یا بنده؟ کنیز جواب داد: البته که آزاد است. امام فرمود: راست می‏گویی! اگر بنده بود، از مولای خود شرم و حیا می‏کرد.
وقتی کنیز به خانه برگشت، صاحب خانه علت تأخیرش را جویا شد. آن‏گاه چون سخن حضرت را شنید، پای برهنه در پی امام رفت تا خود را به آن حضرت رساند و پس از عذرخواهی و گریستن فراوان، نزد آن بزرگوار توبه کرد. در تاریخ آمده است که همین شخص، بعدها از افراد زاهد و پارسای زمان خود گردید.

 

 

 

پاسدار دانشگاه جعفری

 

 

 

امام کاظم علیه‏السلام پس از شهادت پدر بزرگوارش امام جعفر صادق علیه‏السلام ، از برنامه‏های علمی ایشان پیروی می‏کرد. سیدبن طاووس در این باره می‏گوید: «گروه زیادی از یاران و شیعیان خاص امام کاظم علیه‏السلام در محضر آن حضرت جمع می‏شدند و سخنان ارزشمند و پاسخ‏های آن حضرت به پرسش‏های حاضران را یادداشت می‏کردند.» ابن حَجَر هیثمی، از دانشمندان مشهور اهل سنّت نیز می‏گوید: «موسی کاظم، وارث دانش‏های پدر و دارای فضل و کمال او بود. وی در پرتو گذشت و بردباری شگفتی که در رفتار با مردم نادان از خود نشان داد، «کاظم» لقب یافت و در آن زمان، هیچ‏کس در معارف الهی و دانش و بخشش به رتبه او نمی‏رسید».

 

 

 

حفظ دوستان خدا

 

 

 

امام موسی کاظم علیه‏السلام در مبارزه با توطئه‏های طاغوت‏های زمان خود، از شیوه‏های خاصی بهره می‏برد. یکی از آنها این بود که به علی بن یقطین، از شاگردان مورد اعتماد خویش اجازه داد با عنوان یکی از کارگزاران هارون، خلیفه ستمگر عباسی وارد دستگاه خلافت شود و در مواقع حساس، در حفظ جان دوستان خدا بکوشد. خود علی بن یقطین می‏گوید: امام کاظم علیه‏السلام به من فرمود: «خداوند در دستگاه طاغوت، افرادی دارد که از حریم اولیای خود به وسیله آنها دفاع می‏کند.» علی بن یقطین، از مدافعان و دوستان خدا بود و اگر چه در ظاهر به عنوان یکی از وزیران هارون در دستگاه خلافت فعالیت می‏کرد، به دفاع از حقوق شیعیان گرفتار در بند طاغوت عباسی می‏پرداخت.

 

 

 

سلام بر آن شکنجه دیده

 

 

 

امام کاظم علیه‏السلام مدتی طولانی بین هفت تا ده سال در زندان‏های مختلف هارون زندانی بود. آخرین بار که حضرت اذیت زندانی شد و در آن دوره آزار فراوانی دید، سِندی بن شاهَک، از خشن‏ترین افراد دستگاه حکومتی هارون، زندان‏بان بود. زندان سندی، سیاه‏چال‏هایی بسیار هولناک، تاریک و وحشتناکی داشت و او در آنجا با پیشوای هفتم شیعیان، عبد صالح زمان، حضرت موسی بن جعفر علیه‏السلام بسیار بدرفتاری می‏کرد. در بخشی از زیارت‏نامه امام کاظم علیه‏السلام ، به آن حضرت چنین سلام می‏دهیم و درود می‏فرستیم: «سلام و درود بر آن شکنجه‏دیده در قعر زندان‏ها و تاریکی گودال‏ها، صاحب ساق پای کوفته شده به وسیله حلقه‏های زنجیرها».

 

 

 

شهادت مظلومانه

 

 

 

با وجود اینکه امام کاظم علیه‏السلام در زندان در سخت‏ترین شرایط به سر می‏برد، هارون‏الرشید نتوانست وجود حضرت را تحمل کند. از این رو، تعدادی خرما را با سوزن و نخ زهرآگین ساخت. سپس آنها را به خادم خود داد و به او گفت: این خرماها را به زندان برای موسی بن جعفر ببر و بگو خلیفه از این خرما خورده و مقداری برای شما فرستاده است و شما را سوگند می‏دهد از این خرما میل کنید. خادم به زندان رفت و از آن خرمای مسموم به امام خوراند. امام کاظم علیه‏السلام بر اثر این توطئه مسموم به شهادت رسید.

 

 

 

حمیده مادر امام کاظم علیه السلام

 

 

 

حمیده از اسیران بربر، فرزند صاعد بربری، بود که در مدینه به عنوان کنیز به فروش گذاشته شده بود و امام باقر علیه السلام او را برای پسرش، امام صادق علیه السلام، به هفتاد دینار خرید.

 

 

 

زنی بود بسیار والا مقام که لیاقت همسری و مادری امام معصوم را داشت.

 

 

 

 

 

 

 

روایات نیز از بزرگی مقامش حکایت می‌کند:

 

 

 

 

 

 

 

امام باقر علیه السلام در اولین برخورد با وی پرسید:« اسمت چیست؟»

 

 

 

گفت:« حمیده.»

 

 

 

امام فرمود:« در دنیا و آخرت حمیده (پسندیده) و ستایش شده‌ای.»

 

 

 

 

 

 

 

و نیز امام صادق علیه السلام فرمود:« حمیده همچون طلای ناب بود که در کوره رفته و از ناخالصی ها پیراسته شده باشد. فرشتگان الهی همیشه از او محافظت می‌کردند تا به دست من رسید، تا کرامتی الهی بر من و مادری برای امام پس از من باشد.»

 

 

 

 

 

 

 

برخی مورخان او را اندسی و ملقب به لوءلوء دانسته‌اند.

 

 

 

حمیده را حمیده بربریه، حمیده المضاه و حمیده الاندسیه نیز گفته اند. او غیر از امام صادق، مادر اسحاق و فاطمه نیز بوده است.

 

 

 

 

 

 

 

درایت امام

 

 

 

روش امام آنچنان دقیق و حساس بود که تلاش چشمگیر و جاسوسی‌های مداوم حاکمان عباسی برای به‌دست آوردن سرنخی از اقدامات امام علیه السلام بی‌نتیجه بود، و امام همچنان در همه زمینه‌ها موفق و کارآمد به پیش می‌رفت و در اوج اقتدار معنوی و اجتماعی قرار داشت، به گونه‌ای که نگاه کل جهان اسلام متوجّه ایشان بود.

 

 

 

 

 

 

 

سرانجام هارون الرشید برای دستگیری امام شخصاً به صحنه آمد و طی صحنه‌سازی در کنار قبر رسول خدا صلی الله علیه و آله به جوسازی علیه امام پرداخت و او را در یک جلالت ظاهری ولی در پرده‌ای از ابهام با تشکیل دو کاروان مختلف از مدینه  تبعید کرد و بارها به زندان انداخت. هارون چندین بار به ترور حضرت اقدام نمود و در بعضی موارد شخصاً وارد شد که هر بار ناموفّق بود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ترور شخصیت امام

 

 

 

از این رو هارون در یک حرکت جدید، اقدام به ترور شخصیت امام کرد که آن هم ناکام ‌ماند و وی از صحنه‌سازی و اقرار و اعتراف‌گیری هم طرفی نیست. رفتار حضرت در زندان در زمینه‌های مختلف عبادی، تربیتی، ارتباط با دیگران، و تأثیرگذاری بر دوست و دشمن و . . . چنان عمیق و موثر بود که هارون نهایتاً دستور داد سندی بن شاهک ، امام علیه السلام را در بیست و پنجم رجب سال 183 هجری قمری در پنجاه و پنج سالگی با خرمای زهرآلوده به شهادت برساند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهادت امام

 

 

 

سعی فراوان دستگاه حکومتی هارون برای مخفی نگه‌داشتن شهادت امام علیه السلام و تلاش گسترده آنان برای عادی جلوه‌دادن مرگ حضرت، نشانه‌ی پایگاه رفیع اجتماعی امام و وحشت عباسیان از اوست.

 

 

 

 

 

 

 

پیکر مطهرش پس از تحمّل سال‌ها زندان به‌طور معجزه‌آسایی توسط فرزندش علی بن موسی الرضا علیه االسلام غسل داده شد و در مقابر قریش در مدینه السلام ـ در حاشیه بغداد  ـ مدفون گردید. مزار شریفش مورد توجه عموم قرار گرفت و سالها بعد نوه بزرگوارش حضرت امام جواد علیه السلام در کنارش دفن شد و شیعیان دلباخته‌ی آنها شهر کاظمین را در کنار تربت پاکشان تأسیس نمودند.

 

 

 

 

 

 

 

از امام موسی بن جعفر دریای بیکرانی از معارف اسلام در توحید و نبوت و امامت و معاد، و احکام و آداب تربیتی ـ اخلاقی در قالب هزاران حدیث کوتاه و بلند، و شاگردان عالم عامل، و سیره عملی ارزشمند در میدان‌های مختلف، و نسلی پاک و بابرکت به یادگار مانده است.

 

 

 

نقش نگین مبارک آن حضرت :

 

 

 

((حسبی الله وبه روایتی الملک لله وحده))

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط : معصوم نهم
نویسنده رضااتابک در چهار شنبه 13 مرداد 1395 |

حدیث روز

اى فرزنـــد آدم! به پدر و مــادرت نیكى كن و صله رحــم داشته باش تا خداوند، كــــــارت را آســان و عمــــرت را طولانى بگردانــد. پــروردگــارت را فرمان ببر تا خردمند به شمـــار آیى و از اونافرمـــانى نكن كه نادان شمرده مى شوى. // پیامبر اکرم (ص)

نویسندگان

سایت های مراجع

آرشیو مطالب

پیوندهای وبگاه


تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان واژه های آسمانی،پیام های نورانی  و آدرس   yareasamani.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.

yareasamani.loxblog.com





دانشنامه سوره های قرآن

سوره قرآن

همگام با کتاب

--کتاب پیوند جوان با نماز--
معرفي و دانلود کتاب پيوند جوان با نماز

در اين کتاب پس از تبيين ميزان اهميّت نماز در زنـدگي، پـاسخــگوي بـرخي از شبهات جـوانـان عـزيـز در امـر نمـاز بوده، و عوامل مهمّي که مي ­تواند زمينه­ي دوري آن­ ها از نماز و عبادت را فراهم ­سازد، مورد بررسي قرار خواهيم داد. اين کتاب علاوه بر آن که در پـيـونـد جـوان بـا نـماز راه­ گشاي خوبي اسـت، مي­ تواند به عنوان متن آمـوزشي جـهـت مـربـيـان عـزيـز و دلسوز هم مورد استــفــاده قــرار گــيــرد
--کتاب ژرفاي نماز--
 کتاب ژرفاي نماز

کتاب از ژرفاي نماز از حضرت آيه الله خامنه اي بـه صــورت فـايــل پــي دي اف, كتاب الكترونيكي به زبان فارسي براي مطالعه همگان اماده دانلود شده است اين كتاب داراي 22 صــفــحـــه اســـت
360 رنگ
جشنواره فرهنگی
صفحه اصلی
پروفایل
قرآن آنلاین